Mjesečne arhive: March 2018

  1. Španska mušica – istina ili mit?

    Orasi, med, školjke, crno vino, čokolada, ginseng, paradajz, čili papričice... - njima se odavnina pripisuju magična afrodizijačka svojstva. Riječ afrodizijak vuče porijeklo iz Grčke. Čarobna povezanost ukusne hrane, pića i ljubavnih moći je neosporna. Hrana i recepti u kojima se koriste afrodizijaci, poznata je od pamtivijeka.

    Vidi više »
  2. Koji muškarci obaraju s nogu

    Koliko god mi to negirali, i voljeli da je drugačije, fizički izgled je prvo što će nas privući kod neke osobe. I dok muškarci padaju na žene savršenih oblina, duge kose, vitke linije i glatke kože, kriteriji žena su ipak nešto drugačiji piše portal Eros.ba.




    Kada je riječ o muškim karakteristikama koje su poželjne, na samom vrhu nalaze se stav i pristup. Doznajte kako ostale stvari stoje:

    Vidi više »
  3. Neobične činjenice o vagini

    Najintimniji dio ženskog tijela, obiluje nedoumicama koje su prava misterija kako za naučnike, tako i za običan svijet. Međutim, nedavno se jedan stručni tim odvažio da istraži sve što do sada nije bilo najjasnije kada je u pitanju vagina.

    Vidi više »
  4. Eros.ba savjetuje: Poze u kojima veličina nije bitna

    Za vođenje ljubavi ne trebaju vam upute, ali poneka smjernica uvijek dobro dođe, posebno ako se radi o muškarcima koji su primjerice iznad ili ispod prosječno obdareni.

    Želite li doživjeti savršeni seksualni odnos s partnerom isprobajte jednu od ovih poza koje vam predlaže Eros.ba, za 'velike i male' ljubavnike.
    Vidi više »
  5. Najveće muške greške u krevetu

    Muškarci vrlo često zaboravljaju da ženama i te kako moraju da posvete dosta pažnje i vremena ukoliko žele da ih zadovolje.

    Dame su zahtjevnije, ali to ne znači da im je nemoguće ugoditi. Za početak, treba da naučite šta nikako ne smijete da radite kada je seks u pitanju. Mali podsjetnik na to donosi vam ekipa portala Eros.ba Dosta muškaraca zaboravlja ili ne obraća pažnju na stavke koje su u seksu ženama i te kako važne. Međutim, ukoliko vam je stalo do zadovoljstva vaše lepše polovine, vrijeme je za promjene. Postoje stvari koje su zabranjene u krevetu i koje ne smiju da vam padnu na pamet.
    Vidi više »
  6. O muškom orgazmu

    Kod muškarca se zbivaju dva nezavisna, ali usklađena refleksa, kojima se ostvaruje pražnjenje i brizganje sjemena (sperme).

    Orgazmički refleks započinje mehaničkim podraživanjem osjetilnih receptora u glaviću i tijelu penisa, pa živčani impulsi dospijevaju do leđne moždine. U uzvratu simpatička vlakna potiču alfa adrenergične receptore glatkih mišića u spolnome sustavu, što uzrokuje kontrakcije, odnosno niz refleksnih mišićnih stezanja u spolnom sustavu, popraćenih osjećajem ugode. Pražnjenje sjemena nastaje refleksnim stezanjem glatkih mišića u stjenkama sjemenovoda, sjemenskih mjehurića i prostate.
    Vidi više »