Orasi, med, školjke, crno vino, čokolada, ginseng, paradajz, čili papričice... - njima se odavnina pripisuju magična afrodizijačka svojstva. Riječ afrodizijak vuče porijeklo iz Grčke. Čarobna povezanost ukusne hrane, pića i ljubavnih moći je neosporna. Hrana i recepti u kojima se koriste afrodizijaci, poznata je od pamtivijeka.

U svijetu afrodizijaka ubjedljivo je najpoznatija supstanca koja se zove kantarid ili kako je većina ljudi mnogo bolje zna, čuvena Španska mušica.Ovaj preparat se dobija od osušenog i do sitnog praha smrvljenog tijela zelenog insekta iz Afrike, koji proizvodi sekret čiji efekti se manifestuju u jakim otocima na koži čovjeka ili životinje. Ova supstanca djeluje tako što iritira uretru ili kanal kroz koji se prazni mokraćni mjehur. Pri tome dolazi do proširenja ovih kanala, velikog priliva krvi, a samim tim i do erekcije kod muškraca, odnosno vlaženje unutrašnjih zidova vagine kod žena.

Ovaj afrodizijak je na prirodnoj bazi i može se koristiti dva puta dnevno po 10 kapi u čašu pića ili na kocku šećera. Potrebno je pridržavati se načina upotrebe kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Ukoliko se otopina koristi sa nekim napitkom, mutni talog koji nastaje jeste garant njenom prirodnom porijeklu.

Više o Španskoj mušici možete saznati na portalu Eros.ba