Muškarci su opsjednuti ženskim orgazmom, pa gotovo više nego svojim. Ženski orgazam tokom spolnog odnosa im znači da su „ispunili svoju zadaću“ i da je njihova partnerica zadovoljna tj. zadovoljena.

Statistički situacija im baš i ne ide na ruku. Istraživanja provedena među samim ženama kažu da tek 11% žena doživljava orgazam prilikom prvog seksa, dok 67% žena to doživi tek nakon šest mjeseci veze. Ekipa portala Eros.ba je istraživala i došla do ova tri koraka koji će pomoći muškarcima da svaku ženu učine sretnom.

Prvi korak: Partnerica mora biti maksimalno opuštena

Već smo o tome pisali, ali da nešto ponovimo. Nemojte ništa raditi na silu, pa ne zove se džaba to „intimni čin“. Znači vi dijelite dio svoje najdublje intime sa drugom osobom. Ako toj osobi smeta što je svjetlo upaljeno u sobi, pa prigušite ga ili totalno ugasite. Ugodite joj, to će joj na samom početku dati do znanja da ste vi tu osim da zadovoljite sebe i da zadovoljite nju.

Dobar početak intimnog druženja je svakako sa komplimentima, a koja žena ne voli čuti da ima nježnu kožu ili fenomenalnu guzu. Nakon toga pređite na milovanje, ne žurite, veliki broj žena uživa u maženju kako prije tako i poslije samog čina, to je po njima jedan novi oblik dijeljenja intime sa partnerom.

Drugi korak: Upoznajte svog partnera

Ovo je možda najbitnije u cijeloj priči. Morate tačno znati šta to „pali“ vašu partnericu i šta joj to posebno godi. Kod parova koji su u dužoj vezi to jednostavno dođe vremenom i brojem seksualnih kontakata. Parovi koji tek počinju svoje intimno druženje tek treba da se upoznaju, zato muškarci slobodno pitajte svoju partnericu šta je to posebno uzbuđuje i koja su to mjesta (pored standardnih ... grudi, vrat, područje oko vagine) na njenom tijelu koja baš trebaju vaš dodir.

Treći korak: Predigra i oralno zadovoljavanje

Mnogi muškarci upravo griješe sa ovim. Već smo rekli da ništa ne požurujete, a zatim nakom milovanja da pređete i na oralno zadovoljenje svoje partnerice. Iako mnogi kažu da samom stimulacijom klitorisa će žena teško postići orgazam, to u većini slučajeva i nije tačno. Trebate samo znati „pronaći prava mjesta“ i to učiniti kako treba. Veliki broj žena uživa u stimulaciji jezikom i kružnim pokretima prstima koji se završavaju u gornjem lijevom dijelu klitorisa, ali možda je najbolje da vas vode uzdasi vaše partnerice i onda ćete znati da ste na pravom putu.