Svi se slažemo da je seks potrebno dvoje, ipak nekako „prešutno“ se podrazumijeva da su muškarci ti koji trebaju inicirati seks. Ovo je samo jedna od šest najvećih grešaka koje u krevetu čine žene. Kompletnu listu donosi vam Eros.ba ...

 1. Uvijek muškarci iniciraju sex

Mnogi seksulani terapeuti navode ovo kao najveću grešku koju čine žene kada su seksualni odnosi u pitanju. Kao što smo već napomenuli u uvodu, nekako se prešutno podrazumijeva da su muškarci ti koji bi trebalo da iniciraju seks. Iskreno ovo muškarce poprilično nervira, prvenstveno zato što po toj logici ženama i nije stalo do seksa. Osim toga i muškarci su seksualna bića, pa ako se stalno ponavlja ova rutina sami sebe počinju da smatraju seksualno manje privlačnima, a to što se događa u krevetu počinje da im ide pod „odrađivanje posla“, a to ne valja ... nikako ne valja.

 2. Žene su previše opterećenje svojim izgledom prije samog čina

Muškarci vole da kada se to treba da dogodi, da se i dogodi. Znači, poželjno je da ste higijenski čiste prije samoga čina ali neko dodatno sređivanje i uređivanje sa muškog stanovišta samo vam oduzima poene. Kada već idete u krevet ne brinite se o par kilograma viška ili što i niste najbolje depilirane ... sve to vaš muškarac primijeti i zn,a ali tome i ne pridaje neku važnost. Sve se to može odraziti i  na sam odnos u kome ćete biti ukočene i pod dozom straha, a tome stvarno nema mjesta, jer vaš muškarac vas voli, takve kakve ste ... inače ne bi bio sa vama u krevetu.

 3. Mislite da muškarcima seks nije velika stvar

Mnoge žene misle da je za muškarce seks, samo seks i da bi ga „stavili“ na svako mjesto kada bi im se ukazala prilika. Na prvu to i možda jeste tako, ali seks je za muškarce velika stvar. Oni shvataju da ukoliko vode ljubav sa ženom to je samo prvi korak u ostvarivanju jednog dubljeg odnosa koji bi vremenom mogao postati i doživotan. Iako žene misle da bi muškarci „legli sa svakom“ u većini slučajeva to i nije tako. I za muškarce je seks ipak samo još jedan znak produbljivanje veze, a ne samo neko usputno druženje.

 4.  Mislite da je muškarcima uvijek do seksa

Ovo je sigurno jedna od najčešćih ženskih zabluda kada su muškarci i seks u pitanju. U mlađim godinama možda je to i tako, ali ... stres, posao, porodica, računi ... i previše je toga što i muškarce može da“ohladi“. Žene odmah misle da im nisu interesantne i da je „vjerovatno našao drugu“, umjesto da otvoreno porazgovaraju sa svojim partnerom.

 5. Ne kažete mu šta želite u krevetu

Kada su dugogodišnji parovi u pitanju, nekako se podrazumijeva da znaju šta odgovara jedno drugom. Do toga su došli ili razgovorom ili praksom. Drage dame ne ustručavajte se da kaže i šta želite, ali šta vam godi u krevetu. U zanosu strasti teško je pročitati u sekundi šta kome odgovara zato je bolje ako ste već u vezi da otvoreno porazgovarate o tome. Možda može biti malo i neugodno, ali kako inače drugačije doći do potpunog užitka.

  6. Ne želite ništa novo

Svaka veza, pogotovo dugogodišnja (ili bračna) vremenom upadne u rutinu, a to je jedan od prvih koraka ka pucanju iste (ili razvodu). Jer muškarci će mnogo toga oprostiti i preći preko mnogih stvari, ako su zadovoljni u krevetu. I oni sami osjećaju da s vremenom treba da pobjegnu od rutine i smišljaju načine kako da to izvedu. U tome im morate biti partneri, a ne svaku njihovu novu ideju, kada je seks u pitanju da dočekate „na nož“. Vjerujte ako se tako budete ponašale prije ili kasnije će doći do pucanja i najčvršće veze.

 

Drage dame i za kraj ... mi smo napisali šta znamo, a sada je do vas ...