Prije par godina, kada bi nekom paru otvoreno uputili ovo pitanje, sigurno bi naišli na „sablažnjavanje“. Međutim vremena se mijenjaju i kada je upotreba dodatne opreme za odrasle u pitanju. Ekipa portala Eros.ba provela je zanimljivo istraživanje i evo nekih od odgovora ...

Seksi igračke pretežno se preporučuju parovima koji su već godinama u vezi i čija izvedba u krevetu već pomalo ulazi u rutinu. Ali pokazalo se da one nisu samo za ove parove, nego i za one koji su tek nekoliko mjeseci u vezi. Provedena su brojna istraživanja na ovu temu i uvriježeno je mišljenje da su žene češći pobornici ovih dodataka u krevetu nego muškarci. U našem istraživanju pokazalo se da kada su muškarci u pitanju, situacija tu negdje 50 : 50%. Dok jedni ne bi to ni pod razno pod izgovorom da bi odmah imali utisak da oni sami nisu dovoljni svojoj partnerici, drugi opet su nam rekli da ko to nije probao pojma nema šta je istinsko zadovoljstvo.

Prema istraživanju koje je prije par godina proveo jedan od najvećih distributera igrački za odrasle u Sjedinjenim Američkim Državama, kompanija Adam & Eve, na 1.000 ispitanika, čak njih 87% je odgovorilo da koriste razna seksualna pomagala u krevetu. Prema njima najpopularniji su prsten za penis te razne vrste vibratora.

Nama ostaje samo da vam preporučimo da zajedno sa partnerom, prvo porazgovarate o tome, a onda da zajedno i odaberete „igračku“ koju bi voljeli isprobati. Ukoliko vam se dopadne, onda su mogućnosti za nove eksperimente ogromne.  Ako vam se ne svidi ... onda nikome ništa, život ide dalje.

Na našoj stranici Eros.ba imate ubjedljivo najveći izbor seksualnih pomagala i erotskog veša u BiH, pa svoju potragu možete upravo tu i početi.