Nakon što su ginekolozi iz V.Britanije nakon opsežnog istraživanja utvrdili da G tačka navodno ne postoji, javile su se i njihove kolege sa druge strane La Manša.

Francuski ginekolozi kažu da njihove kolege iz Engleske nisu u pravu i da G tačka ipak postoji, prenosi Eros.ba.

"Englesko istraživanje nije gledalo na pravom mjestu", kaže najpoznatiji francuski ginekolog Sylvain Mimoun. "G tačka itekako postoji i to kod najmanje 56 posto žena. Ona se jasno vidi na skenerima. Svi koji tvrde drugačije, rizikuju da postanu medicinski amateri", dodala je naučnica Odile Buisson i precizirala da je kod G tačke mnogo važnije vježbanje i praksa nego genetika.

 Još jedno zanimljivo istraživanje nam dolazi sa Univerziteta Penn State a u kome se ističe da žene se više osećaju izdanim kada im se partner zaljubi u neku drugu ženu nego kada ih fizički vara. Sa druge strane muškarce emotivna prevara ni približno toliko ne uznemiruje kao seks.

Muškarci svoju nesigurnost prikrivaju time da se fokusiraju na seks, dok žene dublje ulaze u veze i shvataju ih daleko emotivnije. Istraživanje dokazuje i da su žene mentalno čvršće. Muškarci se pribojavaju nevjernih supruga jer su opsjednuti seksualnom stranom veze. Drugim riječima, muška ljubomora uzrokovana je dubokom emotivnom nesigurnošću, tvrde psiholozi dr. Kenneth Levy i dr. Kristen Kelly sa ovog univerziteta.