Broj seksualnih partnera, tema je na kojoj se gradi povjerenje u jednoj vezi. Ipak i muškarci i žene iz različitih pobuda vole taj broj promijeniti. Odgovor na pitanje zašto je to tako, donosi vam Eros.ba

Da se ne lažemo, svi volimo saznati broj „onih koji su tu bili prije nas“. I dok muškarci da bi dokazali svoju muževnost, broj svojih seksualnih partnerica najčešće preuveličavaju, kod žena je dijametralno suprotna situacija. One zbog straha od osude okoline, većinom taj broj umanjuju na „najmanju moguću mjeru“. Tako smo i došli do onog čuvenog „drugi si mi“. A da li ste se ikada upitali koliko je to dobro za jednu zdravu vezu?

Joan Burnie stručnjak za muško/ženske odnose, naglašava: „ Ako ste u vezi, ne propitkujte vašu bolju polovinu o broju dosadašnjih spolnih partnera! Spominjanje prošlih spolnih partnera može za odnos biti razarajuće. Zašto bismo onda naglašavali prošlost, koja je prošlost, i nema veze sa sadašnjošću i trenutnim odnosom! Šta je neko radio prije nego što vas je upoznao nije vaša stvar.“ Iskreno, kada se sve sabere i oduzme, broj dosadašnjih partnera u principu i nije važan.

Bitno je kako vam je u sadašnjoj vezi i da li se sa svojim partnerom slažete u krevetu i van njega. Jer ako vam je lijepo, zašto onda narušavati idilu.