Pročitali ste već toliko savjeta kako da unaprijedite svoj seksulani život ... ali ništa. Ekipa portala Eros.ba vam donosi pet provjerenih savjeta koji će sigurno doprinijeti tome...

Vježbanje

Jedno istraživanje pokazalo je da žene koje vježbaju pet puta nedjeljno imaju bolji seksualni život nego one koje to čine rjeđe. Pored toga, žene koje vježbaju smatraju se seksualno privlačnijima, pa se iz toga može izvući zaključak da vježbanje pozitivno utiče na samopouzdanje. Takođe, vježbanje ženama pomaže da lakše dožive orgazam i produžuje njihov seksualni život. Jedna studija sprovedena na plivačicama na Harvardu pokazala je da one lakše i češće doživljavaju orgazam, a dodatno je utvrđeno da plivačice u njihovim 40-im imaju seksualni život poput 20-godišnjakinja. Znači, pravac bazen ...

Dijeta

Svi znamo da postoje afrodizijaci, odnosno hrana koja može da utiče na seksualnu želju. Visok nivo omega-3 ribljih ulja može da pojača intenzitet orgazma, ali i povisi nivo dopamina u mozgu, što je ključno za stimulaciju seksualne želje. Određena hrana dokazano može da poveća nivo dopamina. Hrana bogata šećerima i skrobom povećava nivo serotonina, što će vam popraviti raspoloženje, ali ćete se sa orgazmom pomučiti. Kako biste svoj nivo dopamina i serotonina održavali normalnim, vaša dijeta trebalo bi da sadrži 40 odsto žitarica, voća i povrća, 30 odsto proteina i 30 odsto zdravih masnoća, među kojima je, na primjer, maslinovo ulje.

Stres

Stres je nešto što definitivno loše utiče na libido. Krivac za ovo je kortizol, hormon stresa, koji se miješa u posao reproduktivnih hormona. Kortizol može da učini nedostupnim progesteron, hormon koji vas „pali”, što svakako može da vas učini manje požudnima. Zato treba da se što manje nervirate, a u tome vam mogu pomoći tehnike opuštanja, poput vježbi i meditacije.

Druženje

Druženje s prijateljima za ručkom ili večernji izlazak može da djeluje opuštajuće na organizam, ali je isto tako dobro i za vaš seksualni život. Zdrav društveni život smanjuje stres, čini vas sretnijima i pozitivno utiče na samopouzdanje.

Televizija

Neki parovi svoju sobu ne smatraju carstvom senzualnosti, nego na nju više gledaju kao na mjesto gdje će pogledati serije i tako utonuti u san. E, pa razmislite još jednom. Istraživanje u Italiji pokazalo je da parovi koji u spavaćoj sobi imaju televizor vode ljubav dvostruko manje od onih koji nemaju TV u sobi. Isto istraživanje pokazalo je da određene emisije i nasilni filmovi ubijaju strast. Još jedan je razlog zašto ne treba pretjerano gledati televiziju – u više navrata dokazano je da savršena tjela u video-spotovima i filmovima loše utiču na samopouzdanje.